Apa yg hendak dicari?

Sabtu, 30 November 2013

News : LED Apple Consert In Malaysia (Jualan Tiket)

Assalamualaikum semua...
wahaha...Aida ni  tak habis2 dengan Led Apple...
mesti ada yang rasa menyampah dah kan???hehe...i'm sorry ^^

btw...di entri ni Aida ada nyatakan sedikit info untuk dapatkan tiket untuk konsert ni...opss...bukan dapat free ye...kena beli tau...huhu...sedihnya....


Gambar: (Notice) Passes for F.Y.I On Stage with LEDApple are ready! Online purchase starts on Sunday. TQ!
LEDApple consert ticket

M.E Malaysia will be having one day physical sales at the following details:

Date : Saturday, 30th November 2013 
Venue : HK Station, 6th Floor, Sungei Wang Plaza

Time : 12PM – 5PM


(Notice) Passes for F.Y.I On Stage with LEDApple are ready! Online purchase starts on Sunday(1.12.2013). TQ!

Passes will be available for online purchase from 1st December 2013 onwards. For more information on how to secure your passes, log on to http://www.facebook.com/Inzpire.ME.

You may also refer here for latest notice from us (updated often):





# haha...Aida sama ja macam Herlin dan Cii Azal,Leda dr malaysia n brunei...
punya la promote pasal konsert Led Apple ni...kononnya nak suruh orang pergi...tapi diri sendiri pun tak dapat pergi...hahaha...lawak2...

apa2 pun Aida doakan yang konsert ni tak akan terbatal & berjalan dengan lancar semasa ianya dilangsungkan...Amin...

Ahad, 24 November 2013

2 in 1 : Exam and LED Apple

Hai...Assalamualaikum semua...yey entri 2 in datang lagi...haha...nampaknya aida dah semakin berminat update entri dalam bentuk 2 in 1.Untuk pengetahuan semua,entri 2 in 1 biasanya aida akan menceritakan tentang aktiviti tentang aida dan juga beberpa berita tentang aktiviti band kegemaran aida iaitu LED Apple...
okey, inilah serba sedikit tentang entri 2 in 1.

Exam

exam oh exam...kenapa la ada perlu exam...
huhu...isnin ni 25 Nov 2013 aida akan menduduki exam di MRSM(maktab rendah sains mara)...Kalau ikutkan hati,rasa macam tak nak pergi je...dahlah time cuti sekolah...dengan perasan ingin bermalas-malasanya...huh...kata anisah "penyakit malas datang tanpa diundang" tapi itu memang betul..tengok la aida,buku pun baru baca 2 3 muka surat...tu pun baru sains...matematik lagi laa...apa pun tak tengok lagi...padahal tinggal 1 hai je lagi...huhu....TT _ TT

Tapi kalau difikir-fikirkan balik rasa rugi pula kalau tak pergi...ye la dah penat-penat pergi pejabat minta pengesahan,masuk bilik pengetua ambil tanda tangan dan post laju lagi...huhss...segala penat lelah,duit,minyak motor bagai...takkanlah nak biarkan lesap macam tu je kut...sayang sayang...

Apa-apa sekali pun kena pergi juga...doakan aida dapat menjawab peperiksaan dengan jawapan yang betul dan lengkap ye....

LED Apple


1st Japan single  "Greatest World" coming soon 25 December 2013
cover : japan song = Ledapple - 遠く遠く(tooku tooku/far far away - Makihara Noriyuki)

Waaa...led apple nak datang malaysia tahun depan...waa bestnya...tapi lagi best kalau aida dan kawan2 dapat pergi...kan? kan?...alau dapat tiket free lagi2 best...dan kalau "kalau" itu jadi keyataan lagi super best...aish...apalah yang aida merepek ni...sekarang ni tak benda yang free semuanya perlukan duit...aida tahu apa yang aida nakkan tu satu benda yang mustahil dan bukan senang nak dapat...kalau dapat pun tiket free,ada lagi masalah lain...like pengangkutan,penginapan and food...

"Belajar menerima dan bersyukur dengan apa yang ada"

ingat ye kawan2,jangan susahkan orang lain semata-mata inginkan apa yang kita hendakkan...belajar usahakan dengan sendiri untuk apa yang kita kehendaki...

We are excited to announce one of our upcoming stage for 2014 featuring talented Korean band, Led apple!!

“F.Y.I On Stage with Led apple” will take place on Saturday, 8th March 2014 in Kuala Lumpur, Malaysia. Premium Passes (RM 280) a
re available in limited quantity. 

SPECIAL EVENT!
The first 200 passes sold will be eligible to attend "PRE-SHOW MEET & GREET SESSION". Sales starts on 29th November 2013 (Friday).
Stay tuned for more updates!

klik gambar

[NOTICE] F.Y.I ON STAGE WITH LED APPLE

pada 23hb November 2013 pukul 12.11 pagi


Note : This post will be updated on a regular basis, please check often!~

F.Y.I On Stage is a series of events created by M.E Malaysia which introduce and highlight talented artists who have been at the forefront as influential pioneers in New Media with the hope that they will inspire young people to pursue and live their dream.

Those who attended our F.Y.I sessions before should be familiar with our concept and style of event. But here's few recap videos just incase this is your first time hearing about this event:

First Stage : http://youtu.be/9lB69_qYiXo
Second Stage : http://youtu.be/DYCZjeiupok

--

Following previous F.Y.I acts, F.Y.I On Stage with Led apple will be an intimate show with smaller but exclusive crowd. Rather than having a performance on a large concert stage, they’ll fill the hall 100% with their live sound and voices and give it a festival like sense of authenticity.

LIMITED PREMIUM PASS (only one pass available for the show)
  • Autographed poster
  • Post-event photo opportunity
  • Free seating within category
  • Opportunities to participate in <Fans Hangout> Session

SPECIAL EVENT

The first 200 passes sold will be entitled to attend Pre-Show Meet & Greet Session! To kickoff the promotion, M.E Malaysia will be having a two day physical sales on 29th & 30th November 2013 and afterwards passes will be available for online purchase.

Details about time and location will be released next week.

Thank You!

Jumaat, 8 November 2013

With The Wind First Stage In M! Countdown


Assalamualaikum semua...
ish2...Aida ni x habis2 dengan LED Apple...erm..nak buat macam mana dah minat...jadi LED Appe je la...Tapi tak la fanitik sangat...biasa2 je...

back to the topic...
Semalam adalah hari pertama lagu With The Wind dinyanyikan dipentas...

Disukai · Semalam · Telah Disunting · 

Today, we finished the first stage of "with the wind" successfully in M countdown.
thanks for all Ledas despite the cold weather.
please love and support us for "With the wind" .
take care and see you soon with next stages.
love you all  

Sebenarnya...Aida tak tahu nak tulis apa...jadi sebelum Aida merepek bukan2 lebih baik Aida berhenti...kan kan?? jadi layan je la first stage ni ye...bye2...Assalamualaikum...

Selasa, 5 November 2013

[MV] Ledapple(레드애플) _ With The wind(바람따라)


Artis : LED Apple
Jenis muzik : rock balled
 : Digital single

Ahhh....Akhirnya~~~ lagu yang Aida nantikan selama 4 hari akhirnya dimuat naik juga...
tak mahu cakap banyak-banyak...kita layan je...

Bye...Assalamualaikum...

Sabtu, 2 November 2013

2 in 1 : <( - _ -) I'm Stress but I'm So Excited \(^ o ^)/

Hai...Assalamualaikum,blogger semua...

Stress

Alhamdulillah dah 5 hari "Friendship Giveaway by HimeOuji Shop" berlangsung...semakin hari semakin bertambah blogger yang join...

Tetapi dalam keseronokan terdapat juga kekusutan dalam membuat GA ini...Antaranya ialah "tertinggal syarat(link) yang diletakkan oleh sponsor"...Ini semua atas kesilapan kami semasa menulis entri...disebabkan terlambat dari masa yang ditetapkan kami menjadi gelisah,tanpa menyemak kami terus terbitkan entri tu...Akibatnya....(faham2 je la)

Oleh sebab itu kami memohon kerjasama peserta untuk menyemak semula...kalau ada mana2 syarat yang tertinggal tu,mohon selesaikan...


Excited
video


okey...tutup topik stress tu, ima(sekarang) back to second topic,excited.

hah!! nak tahu kenapa Aida excited??

Aida exiced sebab....hehe
band korea LEDApple yang Aida minat keluarkan lagu baru 4 nov 2013,isnin ni...tajuk digital single ni With The Wind....ada peminat cakap LEDApple suka wind,kalau nak tahu kenapa,carilah sendiri ye...haha...kat atas ^^ ni Aida ada letakkan video teaser lagu ni...tengok n dengar ye...

huhu...tak sabar Aida nak tunggu walaupun cuma tinggal 2 hari je lagi...
apa2 pun kena sabar juga sebab "sabarkan separuh daripada iman"....

okey,cukuplah sampai disini saja..
Bye,Assalamualaikum...ada rezeki kita jumpa di entri seterusnya....

Gift Form Timizero